Hem »

Broderiutställningar och kurser runt om i landet hittar du här! Tipsa oss gärna om vad allt som är textilt och broderirelaterat så lägger vi upp det. Och sprid gärna Broderiakademins informationsblad på er utställning.

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Malin Lagers symaskinsbroderi

24 juni, 2017 - 2 september, 2017

I samband med föreställningen Charlotte Löwensköld visas under sommaren Malin Lagers verk i Berättarladans servering: Porträtt i Serveringen.

Malin har omsorgsfullt utvecklat sin bildteknik under många decennier. På en analog Pfaff-symaskin från 1984 broderar hon sina bilder som består av enbart tyg och tråd. Små tygbitar i olika färger och lyster bygger upp motivet som sedan täcks med lager på lager av tråd i olika nyanser.

Genom att fälla ner mataren och sy med en speciell pressarfot för stoppsöm kan hon styra tyget fritt och liksom måla med tråden. Tekniken hon använder har hon utvecklat och förfinat under de 34 år symaskinen varit hennes verktyg.

De senaste sju åren har Malin Lager fokuserat på att sy porträtt. 10 verk nu visas i Berättarladan.

Detaljer

Börjar:
24 juni, 2017
Slutar:
2 september, 2017
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
,

Plats

Berättarladan
Västanå Teater, Sundgatan 13
Sunne, 686 33
Telefon:
0565-68 82 80
Webbplats:
http://www.vastanateater.se/berattarladan/

Arrangör

Museet


Tipsa oss gärna

Vill du tipsa oss om en utställning eller workshop behöver vi all information på en gång i textform (Vi tar inte emot dokument eller pdf-inbjudningar) utan ber att du skickar informationen som vanlig text i ett mejl eller via detta formulär.

Vi behöver veta:

* exakt start- och slutdatum
* platsens namn, dess gatuadress och ort (!)
* utställningens namn/titel
* arrangörernas namn (privatperson, medlem eller lokalgrupp)
* 2-6 rader om vilka som deltar, öppettider och beskrivning av evenemangets innehåll
* eventuell webbadress till mer information/registrering

Observera:
Var gärna ute i god tid då det kan dröja mellan 1-3 veckor innan vi har möjlighet att lägga in ditt evenemang. Evenemang som skickas in för nära startdatum läggs inte in.


Andra evenemang

För att hitta andra evenemang besök din egen kommuns hemsida där det ofta finns en evenemangskalender. Och glöm inte att skicka in er nästa broderiutställning till kommunens kalendarium, lokaltidningen och oss – i god tid!

Tipsa oss om du ser eller ska ha en textilutställning som inte finns med här!