Hem » Om hemsidan

Om hemsidan

Hemsidan är till för dig som är medlem i Broderiakademin. Här kan du se vad som händer inom föreningen, bidra med egna texter och bilder, meddela dig med styrelsen samt ta del av broderirelaterade och textila händelser både i Sverige och utomlands. Vi välkomnar självklart alla broderiintresserade hit – även de som inte är medlemmar i Broderiakademin!

Här är några förslag på vad du kan bidra med:

 

Till broderigalleriet

Skicka in en bild av ditt eget broderi till Broderiakademins galleri – till inspiration och glädje för alla medlemmar. Skriv gärna ett par rader också, men det är inte nödvändigt. Vi vill dock att du fyllt i ett bildintyg innan vi kan publicera ditt bidrag.

Bildformat

Bildens bredd bör vara 550 pixlar i upplösning 72 dpi, nedsparat som jpg-fil. Vet du inget om bildhantering går det bra att skicka in scannade bilder eller ”direkt ur kameran”. Bilder skickas via mejl till hanna [AT] broderiakademin.nu (byt ut AT mot snabel-a). Döp filen till ditt namn utan svenska tecken eller mellanslag, som så: bodil_malmstrom2012.jpg

Försök fotografera ditt broderi mot vitt (lägg det till exempel på ett vitt papper) rakt framifrån, gärna i naturligt ljus från fönstret och utan blixt om det går. Se till att broderiets ytterkanter är parallela med kamerans ram.

Lokalgruppsnytt

Berätta om vad ni gör i er lokalgrupp! Det kan handla om det senaste mötet och vad ni ska brodera under kommande termin eller en genomförd utställning eller ett gemensamt projekt. Skriv ihop något, bifoga ett par bilder och skicka in. Den som skriver kan vara gruppens kontaktperson, men också någon annan i gruppen som tycker om att skriva.

Till Kalendariumet

Om du vet (eller ordnar) en utställning, föreläsning eller kurs inom broderi som inte finns med i vår kalender skicka in ett tips till oss! Ju fler som hjälps åt dessto bättre, eller hur? Och så når informationen ut till fler. Vi vill veta plats, ort, tidsperiod, eventuell kostnad samt länk till mer information. Du som är kursledare får gärna skicka in en pdf-fil med de kurser/ämnen som du har kunskap inom. Glöm inte ange hur man anmäler sig!

Personliga berättelser

Vi vill gärna läsa och se något kring ditt eget personliga broderande! Vissst har du något att berätta? Beskriv din process och idé bakom ett broderi, dela med dig av din kunskap om något du läst om eller dina textila funderingar. Berätta om broderier, sömmar eller syende människor i din familj, släkt, på din skola, kurs eller där du bor… Här finns utrymme att brodera ut din berättelse!

Broderier i världen

Har du varit med på en broderiresa? Tog du en massa foton? Eller har du varit på en semestertrip och bara råkat på broderier någonstans? Eller sett någon utställning med broderier från något av världens alla hörn? Berätta för oss!

Upp till 18

Det är inspirerande att se barns och ungdomars konstverk. Dela med dig av broderier från barn, barnbarn, barnbarnsbarn, elever i din skola eller på din kurs. Glöm inte att ange barnens ålder!

Inspiration och tips

Har du sett något som inspirerar dig kanske det också kan inspirera oss andra? Skicka in tips på tv- och radio-program, youtube-video, böcker, podcasts, tidningar, artiklar, hemsidor, bloggar och utställningar. Välkommen också med ditt eget tips eller idé på hur du/ni gjort till exempel ett gemensamt broderi, ett ATC-byte, skissböcker, färgat tyg, använt nya material, ordnat en utställning, upphittat nytt inköpsställe eller idéer på stygnövningar!

För att något ska hända på hemsidan är det viktigt att du som enskild individ och medlem skickar in bidrag! Vi vill gärna ha fotografier av ditt eget färdiga broderi, berättelser om broderiets process, nyheter om utställningar, kurser, konst, böcker och länkar! Tänk om alla +900 medlemmar kunde skicka in ett bidrag – vilken härlig mängd information och inspiration vi skulle få här då!

Broderiakademins ändamål, som det står preciserat i stadgarna, är att:

  • främja broderiet som konstnärligt uttrycksmedel
  • öka medvetenheten om broderiets tradition
  • främja möjlighet till broderiets vidareutveckling
  • skapa nya arenor för broderiet att möta publiken
  • vara ett forum för att stärka samhörigheten mellan dem som arbetar med broderi

Med en hemsida hoppas Broderiakademins styrelse att vi möter alla dessa förväntningar – tillsammans!

Skicka ditt bidrag nedan:

Bidrag/broderitips
Skicka in ett bidrag till hemsidan