Hem » Personligt

Nåldyna av återanvända material

Publicerat av on 12 januari, 2012 – 16:409 kommentarer

Återbruksnåldyna

I medlemstidningen innan jul skrev vi om nåldynorna som guld- och silvernålen presenteras på. Åsa Nero berättar här om sin egen, mycket speciella, nåldyna:

Min nåldyna är en baskerdyna.

Min nåldyna är ihopsatt av olika återvunna och omgjorda saker. Titt som tätt faller pusselbitarna på plats och de mest onyttiga grejer som bara väntar på att tas tillvara finner varandra. Då är det kul, tycker jag.

En maläten svart, ganska liten basker kördes i tvättmaskinen så att inga hål återstod. På den sydde jag ett färgbroderi. Ett väl använt karottunderlägg i kork passade bra som stomme för nåldynan. Därpå lades bitar av tovad ull, vilket är utmärkt material att sätta nålar i.

Ett svarvat träfat inköpt på loppis byggdes om och sattes ihop på ett nytt sätt. Jag målade det svart och sedan sattes delarna ihop.

Text & bild: Åsa Nero, Mullsjö