Hem » Personligt

Nåldyna av en kapsyl

Publicerat av on 8 februari, 2012 – 15:298 kommentarer

Eva Albrektssons nåldyna

Här är mitt bidrag till nåldynor. Botten på min nåldyna är en kapsyl från ett juiceflaska. Den är klädd och sedan har jag gjort en boll fylld med vadd som jag sytt fast. Lite broderi ovanpå naturligtvis och under ett resårband som passar fingret, som en liten ring.

I höstas höll Ingalill Jigborg i en av våra träffar här i Jönköping. Temat vår återvinnig och att göra något av kapsyler och korkar, som min nåldyna.

Den är väldigt enkel men mycket praktisk att ha på ett finger då man broderar. Den här nåldynan kanske verkar liten men man får plats med många trädda nålar med broderigarn i, att ha till hands medan man broderar.
Text och foto: Eva Albrektsson

Fina knappaskar

Man kan aldrig få för många knappar, eller askar och burkar att förvara dem i. Berit Erixon vill dela med sig av sina fynd.

Berits knappaskar


Jag såg dessa i en butik, men kunde inte välja. Så de blev båda två. Det var ingen konst alls att fylla dem med något, knappar och lingarner. Det var ju inte så att jag var burklös! Ibland faller man direkt!

Text & foto: Berit Erixon

Fler inlägg om sysaker och nåldynor.

 

8 kommentarer »

 • Pia Sjöstrand skriver:

  Eva, kapsylnåldyneid’en snor jag rakt av – väldans smart. Berit, det verkar som broderi och asksamlande har nåt samband… :-)

  • Berit Erixon skriver:

   Plus alla trådar som man kan hitta på loppisar m.m. Det går liksom inte att låta bli!
   Fast lagret dignar av trådar och bra och ha broderisaker.

   Men några laster ska man väl få ha, hälsningar Berit!

  • Hanna Andersson skriver:

   Pia, ja visst är Evas nåldyna gullig!Du gör en rosa till mig också när du ändå är igång? ;-) Du är så sjukt produktiv i år!

   Och appropå askar och broderi… Jag tror det har att göra med att den som är kreativ ser möjligheter överallt, och därför också har den där spara- och samla-genen. Man ser möjligheter i alla möjliga material – och som sagt, man kan aldrig få för många burkar heller. Eller som Nalle Puh sa:

   – En praktisk burk att ha saker i!

   hälsar Hanna, som precis lämnat bort en hel del burkar och pryttlar till loppis

 • Madde skriver:

  Jag vill också ha en sån…..får klura på om jag kan ha några korkar att ha som stomme. I mitt förra liv var jag nog en hamster (maken är i alla fall helt övertygad) och samlarbeteendet sitter i detta!

 • Elisabet skriver:

  Eva, vilken bra idé! Jag ska testa. Burkar kan man aldrig få för många. Det finns alltid grejer att fylla dem med!

 • Ingalill Jigborg skriver:

  Samlandet är tydligen något vi håller på med alla. Vad gäller kapsyler har jag en ganska stor ask med sådana i varierande storlek¨. Vi hade en work-shop i förra veckan med mina kapsyler och det blev både nåldynor och små till bara lyst, så ett antal gick åt vilket gläder mig.

 • Britt Dahné skriver:

  Såna nåldynor är jättebra!!! Vi på Gotland har likadana på våra fingrar. När vi för några år sen hade en utställning och samtidigt hade ett lotteri så var de här nåldynorna en uppskattad vinst…

 • Britt Dahné skriver:

  I sommar ska vi ha utstälning med ”broderade askar och påsar som man kan ha pirivitter i…”nu får ni tänka?

Skriv gärna en kommentar!

Skriv din kommentar nedan!

Kommentera inlägget/innehållet ovan - inget annat. Inga personangrepp. Inget spam!


En bild som representerar dig visas om du registrerat dig via Gravatar! För att få din egen globalt-igenkännbara-avatar, registrera dig på Gravatar.

Om du länkar till den här sidan skickas trackback från din sida till oss. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS.