Hem » Personligt

Nåldyna av en kapsyl

Publicerat av on 8 februari, 2012 – 15:298 kommentarer

Eva Albrektssons nåldyna

Här är mitt bidrag till nåldynor. Botten på min nåldyna är en kapsyl från ett juiceflaska. Den är klädd och sedan har jag gjort en boll fylld med vadd som jag sytt fast. Lite broderi ovanpå naturligtvis och under ett resårband som passar fingret, som en liten ring.

I höstas höll Ingalill Jigborg i en av våra träffar här i Jönköping. Temat vår återvinnig och att göra något av kapsyler och korkar, som min nåldyna.

Den är väldigt enkel men mycket praktisk att ha på ett finger då man broderar. Den här nåldynan kanske verkar liten men man får plats med många trädda nålar med broderigarn i, att ha till hands medan man broderar.
Text och foto: Eva Albrektsson

Fina knappaskar

Man kan aldrig få för många knappar, eller askar och burkar att förvara dem i. Berit Erixon vill dela med sig av sina fynd.

Berits knappaskar


Jag såg dessa i en butik, men kunde inte välja. Så de blev båda två. Det var ingen konst alls att fylla dem med något, knappar och lingarner. Det var ju inte så att jag var burklös! Ibland faller man direkt!

Text & foto: Berit Erixon

Fler inlägg om sysaker och nåldynor.