Hem » Våra nyheter

Rapport från styrelsemöte i Värnamo (#2 2017)

Publicerat av on 18 juni, 2017 – 18:11En kommentar

Broderiakademins styrelse 2017

Vi träffades hos Ann i Tånnö som ligger strax utanför Värnamo 2-3 juni 2017. Hon bor i en gammal missionskyrka och i den gamla kyrksalen finns en härlig ateljé. I den inspirerande miljön jobbade vi oss igenom ett antal frågor.

Nyvalda Gunlög Israelsson, Stockholm, Ulrica Pracht-Johansson, Gnosjö, och Lena Andersson, Yngsjö, välkomnades in i styrelsegänget.

Som alltid på våra styrelsemöten går vi igenom tidigare protokoll. Den här gången var det tre protokoll från Umeå som skulle bearbetas – styrelsemötesprotokoll, årsmötesprotokoll och konstituerande protokoll. Från arrangörerna i Umeå hade vi fått en utvärdering av årsmötet och med hjälp av de synpunkterna kommer bland annat riktlinjerna för årsmöte att kompletteras.

Årsmötet 2018

Årsmötet 2018 äger rum i Västerås 14-15 april. Lokalgruppen där är arrangörer och vi i styrelsen finns som stöd och bollplank. Inbjudan och annan mötesinformation kommer i tidningen nr 3-4 innan jul. 2017 års stipendiat heter Sonja Löfgren, Konstfack, och på årsmötet kommer hon att berätta om sitt konstnärskap.

Det är viktigt att alla i styrelsen känner sig delaktiga i styrelsearbetet och därför arbetade vi fram en ansvarsfördelning – ”Vem gör vad?”

30/9 och 1/10 blir det kontaktpersonsträff i Värnamo. Museibesök, workshop och lite annat smått och gott står på programmet. Inbjudan går ut i dagarna till alla kontaktpersoner.

På väg till styrelsemöte

Mycket ska gås igenom, diskuteras och bestämmas på relativt kort tid men vi hann också med att diskutera mediefrågor och tidningen. Vi lade upp en BRAK-grupp på Facebook. Välkommen att gå med i den (Sök på Täcklebo Broderiakademi).

Efter två intensiva styrelsearbetsdagar styrde vi så kosan åt norr, söder och öster i ett försommarfagert Sverige.

Text och foto: Christina Lilja, sekreterare

 

En kommentar »

 • Eva-Carolina Johansson skriver:

  Hej!
  Mitt i sommaren, men väntar fortfarande på den riktiga sommaren!

  Ser i alla fall fram emot hösten och kontaktpersonsträffen! Har dock inte fått någon inbjudan ännu, eller också har jag missat den på något sätt! Hoppas att den kommer!!

  Ha en fortsatt bra sommar! Vi kanske ses i höst!

  /MVH Eva Carolina Johansson

Skriv gärna en kommentar!

Skriv din kommentar nedan!

Kommentera inlägget/innehållet ovan - inget annat. Inga personangrepp. Inget spam!


En bild som representerar dig visas om du registrerat dig via Gravatar! För att få din egen globalt-igenkännbara-avatar, registrera dig på Gravatar.

Om du länkar till den här sidan skickas trackback från din sida till oss. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS.