Medlemskollen – Vi intervjuar Stina

Broderi associerar de flesta kanske med pensionärer eller en fritidssyssla för äldre generationer som sedan länge passerat bäst före datum. I en serie intervjuer kommer vi sätta oss ner med våra medlemmar för att lära känna dem och förhoppningsvis nyansera bilden av vilka vi är som älskar broderi.

Vi är när allt kommer omkring en skara ifrån alla möjliga bakgrunder och ingångar i det här med broderiet.

Först ut är Stina som varit medlem i 7 år.

Stina, kan du berätta lite om ditt jobb som arborist i Malmö?

Absolut, jag arbetar som arborist Malmö och min uppgift är att ta hand om träd och grönområden i staden. Jag ser till att träden är hälsosamma och säkra att vistas kring. Min vardag består av beskärning och trädfällning.

– Det låter som ett spännande jobb! Du har dock en annan passion på din fritid – broderi, samt är en av våra mest engagerade medlemmar i organisationen.

Ja, det stämmer. Jag har alltid varit intresserad av textilkonst, och jag började brodera för några år sedan som ett sätt att slappna av och koppla av från jobbet. Jag tycker att det är så roligt att kunna skapa något med mina händer, och broderi är en perfekt aktivitet för mig eftersom det är så avkopplande.

– Vad brukar du brodera?

Jag broderar oftast enkla mönster, som blommor eller djur. Men jag har också gjort mer avancerade saker som porträtt och landskap. Det beror på mitt humör och vad jag känner för att brodera just då.

– Hur hittar du tid för att brodera när du har ett sådant krävande jobb som arborist?

Det kan vara svårt ibland, men jag försöker att hitta tid varje dag för att brodera, även om det bara är i 10–15 minuter. Jag tycker att det är ett bra sätt att koppla av efter jobbet och det hjälper mig att slappna av.

– Tror du att ditt intresse för broderi har någon inverkan på ditt arbete som arborist?

Absolut, jag tror att broderi har hjälpt mig att utveckla min kreativitet och tålamod, vilket är viktigt i mitt arbete som arborist. Det har också hjälpt mig att slappna av och hantera stressen som kommer med att ha ett sådant krävande jobb.

– Det låter som att broderi har varit en positiv inverkan på ditt liv både på och utanför jobbet.

Ja, och inte minst har medlemskapet i broderiakademin inneburit många nya vänskaper och möjligheter att träffa människor från många olika bakgrunder. Jag kan verkligen rekommendera de som är intresserade av broderi att gå med i föreningen.

– Tack för att du ställde upp Stina! Och lycka till med broderiet.

/Redaktionen på Broderiakademin

Garnvägen 99, 112 88 Garnstorp, Sverige | Telefon: 0321-11 22 33 | E-mail: info@broderiakademin.nu

© 2024 – Skapad med ❤ av Webbyrå Malmö